NajRecept.sk Podľa ovocia Jahody Celozrnné jahodové kocky
Celozrnné jahodové kocky
Recept Celozrnné jahodové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   26.10.2020

Celozrnné jahodové kocky

Vymeňte bielu múku za celozrnnú a uvidíte, že aj také koláčiky sú doslova na zožratie. Jahodové kocky so želé a celozrnný piškótový plát sú famózne.

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
trstinový cukor
4 lyžice
celozrnná múka
2 lyžice
kakao
1/2 ks
prášok do pečiva

Náplň:

200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový cukor
250 g
jemný tvaroh
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker
2 lyžice
práškový cukor
podľa chuti
citrónová šťava

Ďalej potrebujeme:

250 g
čerstvé jahody
1 ks
cukrárske želé červené
100 ml
jahodový sirup
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170° C 20 minút (na malom plechu).
  2. Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vyšľahaným tvarohom.
  3. Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárskym želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme so 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1 minútu.
  4. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiky. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Diabambulka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár