Celozrnné jahodové kocky

Pridal: NajLucka, 26.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Jahody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vymeňte bielu múku za celozrnnú a uvidíte, že aj také koláčiky sú doslova na zožratie. Jahodové kocky so želé a celozrnný piškótový plát sú famózne.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 26.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Koláče, keksíky, sušienky, Podľa ovocia, Jahody
SUROVINY
Cesto:
4 ksvajce
4 lyžicetrstinový cukor
4 lyžicecelozrnná múka
2 lyžicekakao
1/2 ksprášok do pečiva
Náplň:
200 mlsmotana na šľahanie
1 ksvanilkový cukor
250 gjemný tvaroh
1 ksstužovač šľahačky DrOetker
2 lyžicepráškový cukor
podľa chuticitrónová šťava
Ďalej potrebujeme:
250 gčerstvé jahody
1 kscukrárske želé červené
100 mljahodový sirup
podľa chuticitrónová šťava
podľa chutidžem
- Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170° C 20 minút (na malom plechu).
- Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vyšľahaným tvarohom.
- Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárskym želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme so 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1 minútu.
- Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiky. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Diabambulka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Celozrnné jahodové kostky.
KOMENTÁRE K RECEPTU