Celozrnné jahodové kocky

Recept Celozrnné jahodové kocky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vymeňte bielu múku za celozrnnú a uvidíte, že aj také koláčiky sú doslova na zožratie. Jahodové kocky so želé a celozrnný piškótový plát sú famózne.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
4 lyžicetrstinový cukor
4 lyžicecelozrnná múka
2 lyžicekakao
1/2 ksprášok do pečiva

Náplň:

200 mlsmotana na šľahanie
1 ksvanilkový cukor
250 gjemný tvaroh
1 ksstužovač šľahačky DrOetker
2 lyžicepráškový cukor
podľa chuticitrónová šťava

Ďalej potrebujeme:

250 gčerstvé jahody
1 kscukrárske želé červené
100 mljahodový sirup
podľa chuticitrónová šťava
podľa chutidžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170° C 20 minút (na malom plechu).
  2. Plnka: Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vyšľahaným tvarohom.
  3. Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárskym želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme so 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1 minútu.
  4. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiky. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť