NajRecept.sk Prílohy Bulgur Bulgur s tofu a paradajkovou šťavou
Bulgur s tofu a paradajkovou šťavou
Recept Bulgur s tofu a paradajkovou šťavou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
kaculle    ·   16.9.2020

Bulgur s tofu a paradajkovou šťavou

Niekedy je potrebné variť zdravo. Zdravo znamená aj chutne. Ja som podávala dnes k obedu fantastické tofu s paradajkami, k tomu bol bulgur a ešte som robila aj fazuľové struky, ktoré som ochutila cesnakom. Pre milovníkov mäsa to síce obed nie je, ale treba si predsa raz za čas oddýchnuť aj od toho kuracieho alebo hovädzieho, či bravčového. Nebojte sa zdravých vecí, veď zdravie máme len jedno. Autor: Kaculle

Suroviny

Bulgur

bulgur
voda
štipka
soľ

Tofu + šťava

balenie
tofu
podľa chuti
korenie
3 ks
paradajka
1 strúčik
cesnak
podľa potreby
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bulgur uvaríme podľa návodu. Množstvo je na vás. Toľko, koľko zjete. Najprv si na panvičke opražíme tofu okorenené korením (ja som použila korenie na kurča z LIDL).
  2. Keď nám trošku zozlatne, pridáme nakrájané paradajky (môže ich byť viac ako 3 ks, ale aj menej, záleží na koľko osôb to je). Ja som varila pre 2.
  3. Paradajky trošku na panvici roztlačíme, aby z nich vytiekla šťava. Podlejeme troškou vody a dusíme.
  4. Pridáme nastrúhaný cesnak, necháme ešte minútku dusiť a môžeme podávať.
  5. Kdo chce, môže si dať aj fazuľové struky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár