NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové rezne skryté pod perinkou
Bravčové rezne skryté pod perinkou
Recept Bravčové rezne skryté pod perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   7.5.2021

Bravčové rezne skryté pod perinkou

Ešte na prvý máj som pripravovala tento slávnostný obed. Úplne som zabudla na tento recept, ktorý som zdokumentovala foťákom, tak ho pridávam až teraz. Fantastické jedlo, ktoré som podávala so zemiakmi a ryžou (pretože to bol sviatok, slávnostný obed musí mať minimálne 2 prílohy), ale vy môžete zvoliť akúkoľvek inú prílohu. Bravčové plátky s horčicou, s klobáskou, so syrom a celé preliate smotanou. Delikatesa. Dobrú chuť. Autor: Milka

Suroviny
1,2 kg
bravčové kare
20 dkg
údený syr
2 nožičky
údená klobása
4 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 bal.
smotana na varenie
rasca
tymián
soľ
korenie
horčica
červená paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Syr nastrúhame na hrubo, ja som dávala plátky, rezne naklepeme, klobásu šikmo narežeme na kolieska, cibuľu narežeme na kolieska, cesnak tiež na kolieska.
  2. Na dno pekáča rozotrieme olej, asi 1 a pol dl. Poukladáme rezne, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, tymiánom, potrieme horčicou, poukladáme klobásku a posypeme 1/2 syra alebo poukladáme plátky.
  3. Potom uložíme cibuľu, cesnak a zasypeme druhou polovicou syra alebo znovu uložíme plátky, alebo striedame...
  4. Všetko zalejeme celou smotanou na varenie, jemne posypeme červenou paprikou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200° asi 30 minút.
  5. Potom alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme pri 180°.
  6. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi. Ak by trebalo podliať, podlievame vývarom. Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár