Bravčové plátky po znojemsky

Recept Bravčové plátky po znojemsky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chlapci sa dnes doslova pobili o to, kto dostane skôr pridané. Jedli ako bezodní, takže im určite chutilo. A to hlavne preto, že tradičné jedlá sú u nás doma veľmi obľúbené. Varím, pečiem a pripravujem jedlo s láskou, takže okrem tradičného jedla im chutí snáď všetko :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

800 gbravčové mäso
1 kscibuľa
100 gúdená slanina bez kože
cca 600 mlmäsový vývar
4 kssterilizované uhorky
masť
voda
hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
  2. Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso.
  3. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.
  4. Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zápražkou z trochy vody a hladkej múky.
  5. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme, vrátime späť mäso a necháme prehriať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť