NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové mäsko prekladané syrom a údeným
Bravčové mäsko prekladané syrom a údeným
Recept Bravčové mäsko prekladané syrom a údeným
NajLucka NajLucka    ·   22.6.2021

Bravčové mäsko prekladané syrom a údeným

Vynikajúce mäso s údeným syrom a údeným mäsom. Ak chystáte slávnostnejší obed, tak určite neprehliadnite tento recept. K tomu zemiakový šalát alebo hranolky. Autor: Milka

35 min
Čas prípravy
85 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

1,5 kg
karé alebo krkovička
16 kúskov
údené mäso
16 kúskov
údený plátkový syr
2 ks
cibuľa

Marináda:

1 ks
tekutá marináda na krkovičku
1/2 dl
olej
1 lyžička
horčica na grilovanie
1 lyžička
oregano
1 lyžička
tymian
4 strúčiky
cesnak
podľa chuti
petržlenová vňať
1 lyžička
drvená rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezne, ale necháme spodnú stranu mäsa celú. Spodok musí zostať celý, aby sa celé mäso nerozpadlo.
  2. Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých surovín, cesnak pretlačíme. Marinádou potrieme celé mäso, votrieme ju aj medzi plátky a necháme to cez noc v chladničke.
  3. Pred pečením do zárezov vložíme plátok syra a údeného mäsa. Ja som použila krkovičku.
  4. Teraz si pripravíme pekáčik, podlejeme 1 dl oleja a položíme 2 nakrájané cibule na mesiačiky. Na cibuľu položíme mäso, podlejeme vodou alebo vývarom, zakryjeme a pečieme pri 180° C asi 70 minút.
  5. Potom ho odkryjeme a ešte 15 minút dopekáme, aby chytilo peknú farbu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár