Bezmúčne jablčné rezy s tvarohom

Recept Bezmúčne jablčné rezy s tvarohom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablkové rezy sú klasika, ktorú pozná asi každý. Tie najlepšie recepty pochádzajú asi od našich babičiek, ktoré týmto koláčom vždy potešili naše srdce a navodili tú pravú jesennú atmosféru. Moje prvé rezy som, samozrejme, robil podľa babičkinho tradičného receptu. Hoci boli výborné, urobil som trošku modernejšiu alternatívu tohto kultového koláča a vzniklo toto. Autor: Kuchár Pepe

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

150 gmleté lieskové orechy
130 gmleté ovsené vločky
120 gmed
170 gmaslo
2 ksžĺtok
štipkakardamón
štipkaškorica

Jablková plnka:

500 gjablko
70 gkokosový cukor
5 gškorica mletá
z 1 citrónašťava

Tvarohová plnka:

2 ksvajce
250 gtvaroh
2 lyžicemed
z 1 citrónacitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny na cesto zmiešame na tvarovateľné cesto a odložíme do chladničky, kým si pripravíme jablkovú plnku.
  2. Jablká nakrájame na menšie kúsky a s ostatnými surovinami (jablková plnka) podusíme v hrnci do mäkka. Necháme vychladnúť.
  3. Obdĺžnikovú formu vytrieme maslom a vysypeme trochou mletých vločiek. Na dno a boky formy rukami rozvrstvíme cca 3/4 cesta.
  4. Nanesieme jablčnú časť a rovnomerne rozotrieme. Na to vylejeme tvarohovú náplň (všetky ingrediencie zmixujeme) a na vrch po kúskoch poukladáme zvyšnú časť cesta (môžeme rozváľať a po častiach poskladať - keďže cesto je z vločiek a orieškov, nie je také kompaktné ako z pšeničnej múky, takže by sa trhalo).
  5. Vrch koláča potrieme rozpusteným maslom a posypeme mandľovými lupienkami.
  6. Pečieme cca 45 minút pri 170 stupňoch. :)

Zdroj: Kuchár Pepe

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť