Banana split roláda

Recept Banana split roláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá príprava, výborná chuť. Banana split roláda - vnútri banán, na vrchu krémová šľahačka. Mňam! Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 mlsmotana na šľahanie
150 gtmavá čokoláda
3 ksvajce
4 lyžicestudená voda
150 gkryštálový cukor
75 gpolohrubá múka
75 gkukuričný škrob
1,5 lyžičkyprášok do pečiva
2 ksbanán
1 lyžičkacitrónová šťava
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 250 ml smotany zohrejeme v menšom hrnci, pridáme 125 g tmavej čokolády a miešaním ju rozpustíme. Necháme poriadne vychladnúť.
  2. Bielka a žĺtka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a následne pridávame studenú alebo minerálnu vodu striedavo s vanilkovým cukrom.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, škrob a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z vaječných bielkov a vareškou spojíme. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10-12 minút. Upečené cesto položíme na vlhkú utierku a zrolujeme ho. Necháme vychladnúť.
  4. Banány pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Vychladenú čokoládovú hmotu vyšľaháme mixérom a natrieme ju na vychladnutý korpus. Uložíme banány a zrolujeme.
  5. Vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou (250 ml) a rozpustenou čokoládou (25 g). Uložíme do chladničky a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť