NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Banana split roláda
Banana split roláda
Recept Banana split roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   15.4.2015

Banana split roláda

Jednoduchá príprava, výborná chuť. Banana split roláda - vnútri banán, na vrchu krémová šľahačka. Mňam! Autor: Petra

25 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

500 ml
smotana na šľahanie
150 g
tmavá čokoláda
3 ks
vajce
4 lyžice
studená voda
150 g
kryštálový cukor
75 g
polohrubá múka
75 g
kukuričný škrob
1,5 lyžičky
prášok do pečiva
2 ks
banán
1 lyžička
citrónová šťava
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 250 ml smotany zohrejeme v menšom hrnci, pridáme 125 g tmavej čokolády a miešaním ju rozpustíme. Necháme poriadne vychladnúť.
  2. Bielka a žĺtka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a následne pridávame studenú alebo minerálnu vodu striedavo s vanilkovým cukrom.
  3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, škrob a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z vaječných bielkov a vareškou spojíme. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10-12 minút. Upečené cesto položíme na vlhkú utierku a zrolujeme ho. Necháme vychladnúť.
  4. Banány pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Vychladenú čokoládovú hmotu vyšľaháme mixérom a natrieme ju na vychladnutý korpus. Uložíme banány a zrolujeme.
  5. Vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou (250 ml) a rozpustenou čokoládou (25 g). Uložíme do chladničky a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár