Bábovka alá Naty

Recept Bábovka alá Naty

Pridal: Reny Naty A., 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V jednoduchosti je krása. Tradičná bábovka, lahodne jemná a nadýchaná. Podávame ku kávičke.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Reny Naty A., 7.4.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

350 gpolohrubá múka
250 gkryštálový cukor
4 ksvajce
180 mlkokosový olej
90 mlmlieko
90 mlsmotana na šľahanie
1/2 bal.prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
1 kscitrónová kôra
2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny so žĺtkami, miešame tak dlho, až to vyzerá skoro ako majonéza.
  2. Potom pomaly pridáme olej, mlieko so šľahačkou a potom primiešame po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou (stále pri tom mixujte!). Áno, a ten rum nezabudnite!
  3. Miešame mixérom cca 3 minúty a potom zľahka primiešame sneh z bielkov.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov pri horúcom vzduchu cca 50 minút.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť