NajRecept.sk Dezerty Bábovky Bábovka alá Naty
Bábovka alá Naty
Recept Bábovka alá Naty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Reny Naty A.    ·   7.4.2021

Bábovka alá Naty

V jednoduchosti je krása. Tradičná bábovka, lahodne jemná a nadýchaná. Podávame ku kávičke.

Suroviny
350 g
polohrubá múka
250 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
180 ml
kokosový olej
90 ml
mlieko
90 ml
smotana na šľahanie
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrónová kôra
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny so žĺtkami, miešame tak dlho, až to vyzerá skoro ako majonéza.
  2. Potom pomaly pridáme olej, mlieko so šľahačkou a potom primiešame po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou (stále pri tom mixujte!). Áno, a ten rum nezabudnite!
  3. Miešame mixérom cca 3 minúty a potom zľahka primiešame sneh z bielkov.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov pri horúcom vzduchu cca 50 minút.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár