NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky
Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky
Recept Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   13.10.2020

Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky

Pamätám si minulého roka, ako prišiel za mnou manžel a spýtal sa, či budeme mať tento rok na sviatočnom stole aj nejaké sladké zvieratká. Až som premýšľala, čo za zvieratka myslel a nakoniec som mu na túto otázku odpovedala, samozrejme, že áno. V obchode som objavila nové vykrajovače a tak som aj nejaké to sladké zvieratko upiekla. Autor: Petra H.

55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
170 g
tuk (Hera)
130 g
mleté nesolené arašidy
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 ks
vajce
štipka
soľ

Poleva:

130 g
čokoláda na varenie
70 g
stužený tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ježkov bez stredu a so stredom. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre asi na 180 stupňov upečieme (cca 7 min).
  3. Vychladnutých ježkov bez stredu potrieme marmeládou a prilepíme tvary sa stredom.
  4. Pichliače namočíme do čokoládovej polevy a hneď do jemne sekaných arašidov a necháme zaschnúť.
  5. Do čokoládovej polevy namáčame tiež noštek.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár