Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky

Pridal: Petra H, 13.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pamätám si minulého roka, ako prišiel za mnou manžel a spýtal sa, či budeme mať tento rok na sviatočnom stole aj nejaké sladké zvieratká. Až som premýšľala, čo za zvieratka myslel a nakoniec som mu na túto otázku odpovedala, samozrejme, že áno. V obchode som objavila nové vykrajovače a tak som aj nejaké to sladké zvieratko upiekla. Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 13.10.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
300 gpolohrubá múka
100 gpráškový cukor
170 gtuk (Hera)
130 gmleté nesolené arašidy
1/2 bal.prášok do pečiva
1 ksvajce
štipkasoľ
Poleva:
130 gčokoláda na varenie
70 gstužený tuk
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
- Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ježkov bez stredu a so stredom. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre asi na 180 stupňov upečieme (cca 7 min).
- Vychladnutých ježkov bez stredu potrieme marmeládou a prilepíme tvary sa stredom.
- Pichliače namočíme do čokoládovej polevy a hneď do jemne sekaných arašidov a necháme zaschnúť.
- Do čokoládovej polevy namáčame tiež noštek.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Arašídový ježek - top vánoční cukroví.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Arachidowy jeżyk - top świąteczne ciasteczka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Süße Erdnuss-Igel – Top Weihnachtsplätzchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mogyorós sünik – TOP süti a gyerekek szerint.
KOMENTÁRE K RECEPTU