Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky

Recept Arašidový ježko - top vianočné cukrovinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pamätám si minulého roka, ako prišiel za mnou manžel a spýtal sa, či budeme mať tento rok na sviatočnom stole aj nejaké sladké zvieratká. Až som premýšľala, čo za zvieratka myslel a nakoniec som mu na túto otázku odpovedala, samozrejme, že áno. V obchode som objavila nové vykrajovače a tak som aj nejaké to sladké zvieratko upiekla. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 gpolohrubá múka
100 gpráškový cukor
170 gtuk (Hera)
130 gmleté nesolené arašidy
1/2 bal.prášok do pečiva
1 ksvajce
štipkasoľ

Poleva:

130 gčokoláda na varenie
70 gstužený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ježkov bez stredu a so stredom. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre asi na 180 stupňov upečieme (cca 7 min).
  3. Vychladnutých ježkov bez stredu potrieme marmeládou a prilepíme tvary sa stredom.
  4. Pichliače namočíme do čokoládovej polevy a hneď do jemne sekaných arašidov a necháme zaschnúť.
  5. Do čokoládovej polevy namáčame tiež noštek.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť