Ananásové rezy tiež zvané orgazmus

Recept Ananásové rezy tiež zvané orgazmus
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moji drahúškovia so stopercentnou istotou spoznajú, že mamička už je zase "vo svojej koži". V kuchyni už to zase rinčí, prská, klokoce a hlavne vonia... :-) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 a 1/2 hrnčekapolohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
2 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžičkyjedlá sóda
štipkasoľ
1 plechovkaananásový kompót

Krém:

2 kelímkynátierkové maslo bez príchute
1 bal.vanilkový puding so šľahačkou
1 lyžicakryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ananásový kompót zlejeme do misky, ovocie vhodíme do robotu a rozmixujeme, potom vlejeme k šťave do misky. Pridáme vajcia, cukor a neskôr aj zmes múky s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli. Dôkladne premiešame a vlejeme na menší plech s vysokým okrajom (ja mám formu 32x22cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou (namiesto hrubej múky možno použiť aj strúhaný kokos alebo mleté orechy).
  2. Pečieme asi 20-25 minút na 170 stupňov.
  3. Korpus necháme úplne vychladnúť, potom potrieme krémom, pofŕkame čokoládou a posypeme orechmi.
  4. Krém:
    Všetko v mise dôkladne premiešame a nalejeme na korpus.
  5. Navrch cik-cak pofŕkame čokoládu (rozohriala som čokoládu na varenie z Lidlu 52%, asi 40g a plátok stopercentného tuku) a sypeme orechmi (ja sypem sekanými lieskovými až na tanieri, máme doma alergika, tak aby nám chudák neopuchol, baští bez posypu) .
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť