NajRecept.sk Dezerty Koláče Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia
Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia
Recept Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   8.10.2020

Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia

Ovocné koláče, ktoré neodmysliteľne patria k tomuto ročnému obdobiu, kedy v záhrade dozrieva každé jedno ovocie. Vynikajúci, šťavnatý, chutný, osviežujúci, nenáročný na prípravu a hlavne taký, ktorý poteší každého maškrtníka. Ku kávičke alebo k šálke čaju nesmie chýbať kúsok koláča. Autor: Naďa I. (Rebeka)

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

60 g
maslo (alebo tuk na pečenie)
150 g
cukor
2 ks
vajce
500 g
polohrubá múka
1/2 bal
prášok do pečiva
330 ml
mlieko
podľa chuti
červené ríbezle
1 bal.
mäkký tvaroh
1 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor

Na posýpku:

1/4 hrnčeka
cukor
2 lyžice
maslo
1 hrnček
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknuté maslo vymiešame s vajcami a cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, mliekom a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený plech.
  2. Tvaroh zmiešame s vajcom a vanilkovým cukrom, rozotrieme na cesto, nasypeme očistené ríbezle a posypeme posýpkou.
  3. Pečieme na 180°C cca 30 minut.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár