Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia

Recept Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ovocné koláče, ktoré neodmysliteľne patria k tomuto ročnému obdobiu, kedy v záhrade dozrieva každé jedno ovocie. Vynikajúci, šťavnatý, chutný, osviežujúci, nenáročný na prípravu a hlavne taký, ktorý poteší každého maškrtníka. Ku kávičke alebo k šálke čaju nesmie chýbať kúsok koláča. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

60 gmaslo (alebo tuk na pečenie)
150 gcukor
2 ksvajce
500 gpolohrubá múka
1/2 balprášok do pečiva
330 mlmlieko
podľa chutičervené ríbezle
1 bal.mäkký tvaroh
1 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor

Na posýpku:

1/4 hrnčekacukor
2 lyžicemaslo
1 hrnčekhrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmäknuté maslo vymiešame s vajcami a cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, mliekom a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený plech.
  2. Tvaroh zmiešame s vajcom a vanilkovým cukrom, rozotrieme na cesto, nasypeme očistené ríbezle a posypeme posýpkou.
  3. Pečieme na 180°C cca 30 minut.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť