Vianočné cukrovinky, ktoré nemajú konkurenciu - linecké orechové kocky

Recept Vianočné cukrovinky, ktoré nemajú konkurenciu - linecké orechové kocky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak som vyskúšala prvý vianočný recept, kým je ešte trochu viac času. Sú to linecké orechové kocky. Len u tej druhej vrstvy by som asi ako laik trochu tápala, ako to urobiť. Takže som vyšľahala maslo s cukrom, potom som pridala mleté orechy, rum a kôru, a nakoniec som zamiešala ušľahaný sneh z bielkov. Krájala som kocky o veľkosti cca 4x4cm. Inak sú chuťovo vynikajúce. Doma vyhlásili, že to bude "top" tohtoročných Vianoc. Jadrové rožteky vraj majú veľkú konkurenciu (tie boli topom do teraz) :-D Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Linecké cesto:

150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
100 gpráškový cukor
200 gmaslo
1 ksvajce

Orechové cesto:

250 gmaslo
250 gpráškový cukor
150 gmleté orechy
2 lyžicerum
1 kscitrónová kôra
7 ksbielok

Poleva:

7 ksžĺtok
300 gpráškový cukor
2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme klasické linecké cesto - polohrubú a hladkú múku preosejeme cez sitko, pridáme na kocky nakrájané maslo a cukor. Guľôčku cesta zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 2 hodiny. Kým linecké cesto odpočíva, pripravíme orechové cesto.
  2. Takže som vyšľahala maslo s cukrom, potom som pridala mleté orechy, rum a kôru, a nakoniec som zamiešala ušľahaný sneh z bielkov.
  3. Linecké cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, nanesieme orechové cesto, rovnomerne uhladíme a dáme zapiecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov asi 40 minút.
  4. Po upečení hneď potierame žĺtkovou polevou. Tým, že je koláč horúci, žĺtková poleva zaschne. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a rumom do peny.
  5. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie - čokoládou a orieškami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť