Varené hovädzie s kôprovou omáčkou

Recept Varené hovädzie s kôprovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutne a tradične. Hovädzie varené s tradičnou kôprovou omáčkou. Hlavné jedlo, ktoré zasýti. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Potrebujeme:

hovädzie mäso
300 mlsmotana na varenie
2 lyžicehladká múka
2 lyžicemaslo
1/2 litramäsový vývar
1 lyžicacukor
2 lyžiceocot
1 zväzokkôpor
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hovädzie mäsko si uvaríme v polievke, bolo by škoda len tak ho variť vo vode. Narežeme ho na plátky naprieč vláknam a podávame s omáčkou a knedľami.
  2. Omáčka: Múku dáme do rozohriateho masla a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Rozriedime ju vývarom a poriadne rozšľaháme, necháme ju zovrieť a teplotu následne znížime. Povaríme za občasného miešania približne 20 minút.
  3. Prilejeme smotanu a krátko povaríme. Ochutíme omáčku octom, cukrom a osolíme podľa chuti. Na záver primiešame nakrájaný kôpor.
  4. Omáčku servírujeme s hovädzím mäsom a knedľami alebo natvrdo uvarenými vajíčkami a zemiakmi.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť