Varené hovädzie s kôprovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 26.3.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky, Koprová omáčka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Chutne a tradične. Hovädzie varené s tradičnou kôprovou omáčkou. Hlavné jedlo, ktoré zasýti. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 26.3.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky, Koprová omáčka
SUROVINY
Potrebujeme:
hovädzie mäso
300 mlsmotana na varenie
2 lyžicehladká múka
2 lyžicemaslo
1/2 litramäsový vývar
1 lyžicacukor
2 lyžiceocot
1 zväzokkôpor
soľ
čierne korenie
- Hovädzie mäsko si uvaríme v polievke, bolo by škoda len tak ho variť vo vode. Narežeme ho na plátky naprieč vláknam a podávame s omáčkou a knedľami.
- Omáčka: Múku dáme do rozohriateho masla a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Rozriedime ju vývarom a poriadne rozšľaháme, necháme ju zovrieť a teplotu následne znížime. Povaríme za občasného miešania približne 20 minút.
- Prilejeme smotanu a krátko povaríme. Ochutíme omáčku octom, cukrom a osolíme podľa chuti. Na záver primiešame nakrájaný kôpor.
- Omáčku servírujeme s hovädzím mäsom a knedľami alebo natvrdo uvarenými vajíčkami a zemiakmi.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vařené hovězí s koprovou omáčkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Gotowana wołowina z sosem koperkowym.
KOMENTÁRE K RECEPTU