Smotanová torta Margot

Recept Smotanová torta Margot

Pridal: Petra H, 30.1.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cez víkend som skúšala tortu Margot. Jednoduchá a dovolím si povedať, že zatiaľ najlepšia, akú som ochutnala. Myslím, že tento dezert by bol vynikajúci aj v nepečenej verzii, sa sušienkovým základom - na štýl cheesecaku. Možno to budúci týždeň vyskúšam. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 30.1.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

3 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
2 lyžiceolej
3 lyžicehladká múka
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

2 kelímkysmotana na šľahanie
1 bal.vanilkový cukor
1 vrecúško (20g)želatína
100 mlvoda
1 bal. (500ml)smotanový jogurt
100 gčokoláda na varenie
100 gčokoláda Margot
na posypaniečokoládové hobliny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej a zamiešame. Múku, prášok do pečiva a kakao premiešame a zľahka pridáme do peny. Dno tortovej formy s veľkosťou 28 cm vyložíme papierom a vlejeme cesto a upečieme (180 st. asi 25 min). Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Medzitým ušľaháme šľahačku. Čokoládu Margot najemno nastrúhame, čokoládu na varenie môžeme nastrúhať nahrubo. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom zahrejeme (nesmie sa variť) a necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu primiešame k bielemu jogurtu a vymiešame. Nakoniec jogurt s želatínou vmiešame do ušľahanej šľahačky a primiešame nastrúhanú čokoládu.
  3. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, posypeme hoblinami a necháme stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť