NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Selská cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci
Selská cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci
Recept Selská cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   18.6.2021

Selská cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci

Geniálny letný obed, na ktorom si pochutnajú aj milovníci mäsa. Samozrejme, toto jedlo možno pripraviť na milión spôsobov, dá sa použiť všetko, čo nájdete v chladničke, ale najlepšia je stále kombinácia šunky, cukety, údeného syra a kyslej smotany. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
cuketa
150 g
šunka
200 g
údený syr
2 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
2 lyžice
kyslá smotana
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 hrnček
strúhanka
podľa chuti
bylinky
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na hrubom strúhadle nastrúhame cukinu aj so šupkou. Pridáme nastrúhaný syr, smotanu, nakrájanú šunku, nasekané bylinky, soľ, čierne korenie, vajíčka, prelisovaný cesnak, prášok do pečiva a strúhanku (trošku strúhanky odložíme na vysypanie formy).
  2. Premiešame a hmotu navrstvíme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného vyššieho plechu a dáme piecť.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár