NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Rozlietaný španielsky vtáčik
Rozlietaný španielsky vtáčik
Recept Rozlietaný španielsky vtáčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   4.3.2021

Rozlietaný španielsky vtáčik

Keď sa vám nechce rolovať, tak to pripravte takto :)

Suroviny
roštenec alebo zadné hovädzie
cibuľa
slanina
olej
masť
horčica
soľ
korenie
vývar
vajce
nakladaná uhorka
párok
zápražka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nakrájame tri cibule a necháme v hrnci zosklovatieť.
  2. Pridáme na kúsky nakrájanú slaninu a necháme zľahka vyškvariť. Na plátky nakrájané mäso (roštenec alebo zadné hovädzie) potrieme z oboch strán horčicou, osolíme a okoreníme a necháme na cibuľke zatiahnuť. Potom zalejeme vývarom a zatvoríme tlakový hrniec.
  3. Necháme cca pol hodiny, podusíme a potom mäso z hrnca vyberieme. Počas dusenia si nakrájame 3 uvarené vajíčka, 4 stredné nakladané uhorky a 2 párky na kocky.
  4. Po vybratí mäsa z hrnca pridáme do omáčky nakrájané suroviny a zľahka povaríme. Omáčku dochutíme podľa chuti a zahustíme. Potom vložíme mäso späť do omáčky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár