Rizoto rýdzo české

Recept Rizoto rýdzo české
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Podľa Talianov toto nie je pravé rizoto. Pravé rizoto by malo byť krémové, so smotanou a kvalitným parmezánom, ale určite ho doma takto ani vy nevaríte. Klasické české rizoto so zeleninou vyzerá takto. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 hrnčekguľatozrnná ryža
500 gbravčové mäso (pliecko alebo stehno)
1 kscibuľa
zväzokvňaťová cibuľka
1 lyžicamasť
2 lyžičkydrvená rasca
podľa chutikorenie
podľa chutisoľ
cca 200 mlvývar alebo voda a gélový hovädzí bujón
1 hrnčeksterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ryžu uvaríme podľa zvyku (ja som robila v ryžovare).
    Mäso nakrájame na malé kocky.
  2. V tlakovom hrnci (môžeme i v "normálnom") rozpálime masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú vňaťovú cibuľku a necháme zosklovatieť. Pridáme mäso, ktoré posypeme rascou, okoreníme, pridáme gélový bujón a podlejeme vodou. Ak máme vývar, bujón samozrejme nedávame. Necháme dusiť domäkka.
  3. Do sitka vyklopíme zeleninu a necháme odkvapkať nálev. Keď je mäso mäkké, cez sitko precedíme šťavu. K mäsu pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarenú ryžu a všetko premiešame, prípadne dosolíme.
  4. Nakoniec pridáme zelenú časť vňaťovej cibuľky, ktorú nakrájame na drobné kolieska. Na tanieroch prelejeme šťavou z mäsa a môžeme posypať nastrúhaným syrom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť