Rizoto rýdzo české

Pridal: rebeka, 13.3.2021
Kategorie: Rizoto, Ryža, Prílohy, Na slano, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Podľa Talianov toto nie je pravé rizoto. Pravé rizoto by malo byť krémové, so smotanou a kvalitným parmezánom, ale určite ho doma takto ani vy nevaríte. Klasické české rizoto so zeleninou vyzerá takto. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 13.3.2021
Kategorie: Rizoto, Ryža, Prílohy, Na slano, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
1 hrnčekguľatozrnná ryža
500 gbravčové mäso (pliecko alebo stehno)
1 kscibuľa
zväzokvňaťová cibuľka
1 lyžicamasť
2 lyžičkydrvená rasca
podľa chutikorenie
podľa chutisoľ
cca 200 mlvývar alebo voda a gélový hovädzí bujón
1 hrnčeksterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve
- Ryžu uvaríme podľa zvyku (ja som robila v ryžovare).
Mäso nakrájame na malé kocky. - V tlakovom hrnci (môžeme i v "normálnom") rozpálime masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú vňaťovú cibuľku a necháme zosklovatieť. Pridáme mäso, ktoré posypeme rascou, okoreníme, pridáme gélový bujón a podlejeme vodou. Ak máme vývar, bujón samozrejme nedávame. Necháme dusiť domäkka.
- Do sitka vyklopíme zeleninu a necháme odkvapkať nálev. Keď je mäso mäkké, cez sitko precedíme šťavu. K mäsu pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarenú ryžu a všetko premiešame, prípadne dosolíme.
- Nakoniec pridáme zelenú časť vňaťovej cibuľky, ktorú nakrájame na drobné kolieska. Na tanieroch prelejeme šťavou z mäsa a môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rizoto ryze české.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Czeski ryż risotto.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnelles leckeres Risotto an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Retró sertéshúsos-zöldséges rizs.
KOMENTÁRE K RECEPTU