Ríbezľový sirup, aký v obchode nedostanete

Recept Ríbezľový sirup, aký v obchode nedostanete
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak, a tohtoročný domáci sirup je už pekne odložený v komore a nedá mi nepodeliť sa s Vami o recept. Je naozaj veľmi jednoduchý. Niekedy som používala aj pomocné prípravky na sterilizovanie, tentokrát som to skúsila bez. Chutí fantasticky a v porovnaní s tými kupovanými je to doslova nebíčko v papuľke. Autor: Ivana

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

domáce ríbezle
kryštálový cukor
prevarená voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si odstopkované ovocie umyjeme.
  2. Dáme do hrnca a na miernom ohni necháme rozvariť. Občas premiešame (ale, ak používate kvalitný hrniec, ovocie sa Vám nepripáli).
  3. Keď už máme ovocie rozvarené, cez kovové sitko prepasírujeme a čistú šťavu ochutíme cukrom podľa chuti a necháme zovrieť. Pridáme na 4 litre šťavy asi 1,5 l prevarenej vody a po pol hodine vypneme. Plníme čisté fľaše a ešte sterilizujeme 15 minút od bodu varu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť