Ríbezľová bublanina s tvarohom

Recept Ríbezľová bublanina s tvarohom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická bublanina. Šťavnatá, chutná a zároveň aj osviežujúca vďaka ríbezliam. Sezóna ríbezlí vrcholí tak si pripravte luxusný koláčik, ktorý poteší každého. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
200 mlrastlinný olej
150 mlmlieko
350 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

500 gjemný tvaroh
4 lyžicepráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicaZlatý klas

Ďalej:

podľa potrebyríbezle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej, vlažné mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech s vyššími okrajmi, rozmer 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto a lyžičkou kladieme kôpky tvarohovej náplne. Po povrchu rozložíme očistené ríbezle. Upečieme pri teplote 180 ° C 25-30 minút do zlatista.
  2. Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a zlatým klasom. Tvaroh možno použiť aj hrudkovitý, aký máte k dispozícii.
  3. Ríbezle očistíme, umyjeme a precedíme.
  4. Po vychladnutí bublaninu posypeme vanilkovým a práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť