NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na legendárne jánošíkove rezy. Bezkonkurenčný penový čučoriedkový koláč s vanilkovým krémom
Recept na legendárne jánošíkove rezy. Bezkonkurenčný penový čučoriedkový koláč s vanilkovým krémom
Recept na legendárne jánošíkove rezy. Bezkonkurenčný penový čučoriedkový koláč s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   5.4.2024

Recept na legendárne jánošíkove rezy. Bezkonkurenčný penový čučoriedkový koláč s vanilkovým krémom

Veľa ovocia, jemná pena navrchu, chrumkavé cesto dole, vrch bohatý na vanilkový krém. V originálnom recepte bolo uvedené, že sa má koláč po upečení prekrojiť na polovicu a zlepiť krémom, ja som to nechala na plech, na celý povrch natrela krém a takto som to nakrájala na rezy. Bolo by to privysoké, ak by som to spravila podľa originálu. Takto sa dal pekne naservírovať na dezertný tanierik. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
50 g
práškový cukor
100 g
maslo
3 ks
žĺtok

Krém:

1 lyžica
hladká múka
1 lyžica
zemiakový škrob
250 ml
mlieko
50 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
maslo

Pena:

4 ks
bielok
125 g
práškový cukor
1 lyžica
zemiakový škrob

Ovocie:

1 bal.
mrazené čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na prípravu spodného cesta dáme do misky a mixérom vypracujeme jednotné cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na plech, ktorý sme vopred vymastili tukom a vysypali múkou (20x30 cm). 
  2. Na takto pripravené cesto na plechu nasypeme mrazené čučoriedky a tie zakryjeme vyšľahaným bielkovým snehom - bielky vyšľaháme spolu s cukrom a škrobom do tuhej peny. Pekne uhladíme a dáme piecť.
  3. Pečieme na 170 stupňov asi 30 minút - sledujeme.
  4. V mlieku rozmiešame hladkú múku, škrob, práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtok, prelejeme hmotu do hrnca a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí prešľaháme mixérom. V druhej miske vyšľaháme maslo do peny a postupne pridávame vychladnutý puding. Šľaháme do hladkého krému. 
  5. Upečený koláč potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár