NajRecept.sk Dezerty Bábovky Dokonalá raffaello bábovka so senzačným vanilkovým krémom a bielou čokoládovou polevou
Dokonalá raffaello bábovka so senzačným vanilkovým krémom a bielou čokoládovou polevou
Recept Dokonalá raffaello bábovka so senzačným vanilkovým krémom a bielou čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   6.7.2023

Dokonalá raffaello bábovka so senzačným vanilkovým krémom a bielou čokoládovou polevou

Fantastická bábovka, ktorá zmizla z formy za pár minút. Ani nestačila vychladnúť a bola preč. Určite ju vyskúšajte. Mám trochu väčšiu formu, takže nabudúce dávku zdvojnásobím, aby bola väčšia.

40 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
bielok
3 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
200 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
80 g
biela čokoláda
80 g
maslo
150 ml
mlieko
50 g
kokos
2 lyžice
kyslá smotana

Vanilkový krém:

4 lyžice
kryštálový cukor
80 + 30 ml
mlieko
2 lyžice
smotanový puding
3 ks
žĺtok
2 lyžice
sušené mlieko
2 lyžičky
vanilkový cukor (vanilka)
1 lyžica
kyslá smotana

Glazúra:

100 g
biela čokoláda
3 lyžice
olej
50 g
kokos na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky prísady okrem kyslej smotany dajte do hrnca a dobre ich rozšľahajte, aby sa v nich netvorili hrudky. Vytvoríme hustý krém a odložíme ho mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí vmiešajte lyžicu kyslej smotany.
  2. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si formu na bábovku. Vymastíme ju tukom a vysypeme kokosom.
  3. Bielu čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a odložíme bokom. Bielka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme kyslú smotanu, mlieko a nakoniec len vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kokosom.
  4. Premiešame a 1/3 cesta navrstvíme na dno formy. Pečieme 15 minút.
  5. Potom navrstvíme pripravený krém tak, aby sa nedotýkal stien formy, a navrstvíme zvyšné cesto. Pečte ďalších 40 minút.
  6. Po upečení vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte bábovku v rúre ešte 5 minút. Potom ju vyberte a nechajte ju forme úplne vychladnúť.
  7. Po vychladnutí ju vyklopte a ozdobte čokoládovou polevou a kokosom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár