NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Predvýplatový recept na moravský zelník na plechu bez námahy. Tieto kapustové placky navrstvíte na plech a o nič viac sa nestaráte.
Predvýplatový recept na moravský zelník na plechu bez námahy. Tieto kapustové placky navrstvíte na plech a o nič viac sa nestaráte.
Predvýplatový recept na moravský zelník na plechu bez námahy. Tieto kapustové placky navrstvíte na plech a o nič viac sa nestaráte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.1.2024

Predvýplatový recept na moravský zelník na plechu bez námahy. Tieto kapustové placky navrstvíte na plech a o nič viac sa nestaráte.

Z tohto receptu sa nasýtí celá rodina a príprava nebude trvať dlho ako pri klasických kapustových plackách. Vynikajúci obed plný vitamínov. Kyslá kapusta sa radí medzi top potraviny s veľkým podielom vitamínu C. Aj keď viem, že pečením sa vitamíny strácajú, stále tam ostane niečo, čo môže pomôcť nášmu telu. Odporúčam preto tento vynikajúci obed, ktorým sa môžete pochváliť aj vy. Slanina na vrchu je iba čerešničkou na torte, ale nemusíte ju pridávať vôbec. Nám to doma chutí aj bez slaniny. Máme radi poriadne pripečený vrch.

40 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
mleté bravčové mäso
1 ks
zemiak
1 lyžica
olej
2 ks
vajce
500 g
kyslá kapusta
5 strúčikov
cesnak
zväzok
jarná cibuľka
2 ks
cibuľa
1 hrnček (250 ml)
polohrubá múka
1 hrnček
mlieko
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžička
rasca
1 lyžica
majoránka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
na vymastenie
bravčová masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kyslú kapustu nepremývam. Niekto nemá rád kyslé, ale podľa mňa je veľký hriech, ak kapustu opláchnete. Zbavíte ju tak všetkých vitamínov. Kapustu pokrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme spolu s mletým mäsom (ja používam mletý bôčik alebo bravčové pliecko) do misky. 
  2. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný väčší zemiak, 2 vajíčka, olej, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a obyčajnú cibuľu. Zasypeme to múkou zmiešanou s práškom do pečiva, pridáme aj mlieko izbovej teploty.
  3. Dochutíme soľou, čiernym korením, rascou a majoránkou. Každý podľa vlastnej chute.
  4. Vznikne nám cesto, ktoré natlačíme do pekáča, ktorý sme dôkladne vymastili bravčovou masťou alebo maslom. 
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov dozlata. Čas záleží na hrúbke cesta, teda veľkosti daného pekáča. 
  6. Tip: ak máte radi chrumkavú slaninu, odporúčam na vrch pred dopečením poukladať na plátky alebo na kocky nakrájanú slaninu. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár