Poctivá česká kulajda

Recept Poctivá česká kulajda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Poctivá česká kulajda dnes zdobila náš obedný stôl. Každý si pochvaľoval a mňa to veľmi potešilo, pretože dnes sa mi podarila ako nikdy. Bola skvelá. Na vrch uvarené vajíčko a k tomu ešte kúsok čerstvého chrumkavého chleba. Určite vyskúšajte, je to sýta polievka. Druhý chod sme dnes nemali. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 lyžicemaslo
lyžicahladká múka
1 litervoda
1 ksveľký zemiak
hrsťsušené huby
kôpor
soľ
korenie
rasca
2 ksnatvrdo uvarené vajce
40 mlsmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci si roztopíme maslo, zasypeme múkou a usmažíme zápražku. Zalejeme ju 1 litrom vody, premiešame a všetko necháme chvíľu povariť.
  2. Zemiak si očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody spolu so sušenými hubami, ktoré sme si vopred namočili do trochy vody. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu a nadrobno nasekaný kôpor.
  3. Varíme asi 20 minút, pokým budú zemiaky mäkké.
  4. Nakoniec všetko zjemníme smotanou a prípadne dochutíme. Podávame s natvrdo uvareným vajcom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť