Obrátený jablkový zákusok s poriadnou dávkou šľahačky

Recept Obrátený jablkový zákusok s poriadnou dávkou šľahačky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablková sezóna je v plnom prúde, preto som sa vrhla aj do môjho obľúbeného zákusku. Obrátený jablkový zákusok s poriadnou dávkou šľahačky je pre mňa úplna lahôdka. Na posedenie by som bola schopná zjesť aj polovicu plechu. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Jablková vrstva:

2 kgjablko
4 lyžicekryštálový cukor
2 lyžičkyškorica

Cesto:

3 ksvajce
300 mlkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
150 mlolej
200 mlmlieko
500 mlpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Ďalej potrebujeme:

500 mlsmotana na šľahanie
2 bal.vanilkový cukor
1 bal.stužovač

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do hrnca, pridáme ostatné suroviny a krátko dusíme.
  2. Pripravíme si klasický veľký plech, dno vyložíme alobalom a uložíme dusené jablká. Pekne uhladíme.
  3. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme olej a mlieko a na záver aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Cesto nalejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Až keď je koláč úplne vychladnutý navrstvíme na vrch vyšľahanú šľahačku so stužovačom a vanilkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť