Nepečené včelie úle poliate čokoládou

Pridal: Marta Mlyn, 15.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Osie hniezda a úliky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fantázia! Kto vymyslel tieto úliky, chcela by som sa mu poďakovať: D. Nepečené, chutné a pekne to vyzerá. Je to síce piplačka, ale o to viac ma teší, keď každému doma chutia. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 15.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Osie hniezda a úliky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Nepečené dezerty
SUROVINY
200 gdetské piškóty
100 gpráškový cukor
100 gmaslo
2 lyžičkykakao
1 bal.vanilkový cukor
4 lyžicerum
4 lyžicemlieko
Krém:
80 gmaslo
50 gpráškový cukor
1 ksžĺtok
4 lyžičkyrum
35 ksokrúhle piškóty
- Piškóty rozdrvíme valčekom na cesto alebo pomocou kuchynského mixéra na jemný prášok. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
- Maslo, cukor, žĺtok a rum vymiešame na hladký krém.
- Z pripraveného cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré dávame do formičky. Druhou stranou varešky urobíme dierku, do ktorej dáme krém a priklopíme piškótou.
- Necháme deň alebo dva dni odležať, aby piškóta zmäkla a môžeme ich podávať.
- Celý úľ môžete poliať čokoládou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečené včelí úly polité čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU