NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Najlepší karfiol na večeru bez obaľovania a vyprážania. Stačí ho zaliať touto zmesou.
Najlepší karfiol na večeru bez obaľovania a vyprážania. Stačí ho zaliať touto zmesou.
Recept Najlepší karfiol na večeru bez obaľovania a vyprážania. Stačí ho zaliať touto zmesou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   20.6.2023

Najlepší karfiol na večeru bez obaľovania a vyprážania. Stačí ho zaliať touto zmesou.

Karfiol je u nás veľmi obľúbený a toto je recept, ktorý vždy zaboduje. Príprava za pár minút, nič náročné na suroviny či čas.

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Suroviny na pekáč 20x30cm

1 ks
karfiol
3 lyžice
kyslá smotana
2 lyžice
majonéza
1 lyžica
horčica
3 ks
vajce
2 ks
strúčik cesnaku
100 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare. Môžeme ho uvariť aj vo vode.
  2. Pripravíme si zálievku: zmiešame kyslú smotanu, vajíčka, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, majonézu a horčicu.
  3. Karfiol rozložíme do pekáča, zalejeme zálievkou a posypeme zvrchu strúhaným syrom.
  4. Zapečieme 20-25 minút na 200 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár