Najjemnejší koláč z kyslej smotany so šťavnatým krémom vnútri

Recept Najjemnejší koláč z kyslej smotany so šťavnatým krémom vnútri

Pridal: Mineralka, 22.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Ríbezle, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý môžete pripraviť s ovocím. Šťavnatý, cesto vláčne a v kombinácii s ovocím to je asi najlepší dezert, ktorý som v poslednej dobe piekla. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 22.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Ríbezle, Podľa ovocia

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 hrnčekhladká múka
1 hrnčekpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 hrnčekmlieko
3/4 hrnčekacukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksvajce
1/2 hrnčekaolej

Krém:

3/4 hrnčekacukor
2 kelímkykyslá smotana
1 bal.Zlatý klas alebo vanilkový puding
2 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
ovocie (ríbezle)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme. Pridáme mlieko a olej. Zľahka primiešame múky zmiešané s práškom do pečiva.
  2. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Krém si pripravíme tak, že vajcia, cukor, vanilku, smotanu a zlatý klas alebo vanilkový puding dobre zamiešame.
  4. Na cesto z múky som vyliala krém z vajec, kyslej smotany, zlatého klasu alebo pudingu (nie je to tam na fotke vidieť), na to potom ovocie a zaliala som to celé druhou polovicou cesta.
  5. Pečieme na 170 stupňov 45-55 min. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť