Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.

Recept Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelý nápad na niečo dobré k nedeľnému obedu. Zemiaky sú zaujímavo nakrájané a vytvorí sa tak skvelý dizajn na tanieri. Určite skúste, chutí to fantasticky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
2 lyžičkysoľ
podľa chutičierne korenie
1 lyžičkakorenie na mäso
1 lyžicaparadajková omáčka
2 lyžicekečup
50 mlsójová omáčka
3 lyžicekyslá smotana
1 lyžicahorčica
700 gzemiaky
podľa chutizemiakové korenie
2 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme marinádu. Kyslú smotanu zmiešame so sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, paradajkovou omáčkou, pridáme obľúbené korenie na mäso, korenie, soľ, prelisovaný cesnak a na úplne drobno nakrájanú cibuľu.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky (neprekrojíme mäso celkom, ale vytvoríme tzv. hrebeň). Potrieme marinádou a mäso odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na mriežku. V miske ich zmiešame s olejom a korením.
  4. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme olejom, do stredu uložíme mäso, po krajoch zemiaky.
  5. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečieme ďalších 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť