NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Recept Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   22.1.2021

Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.

Skvelý nápad na niečo dobré k nedeľnému obedu. Zemiaky sú zaujímavo nakrájané a vytvorí sa tak skvelý dizajn na tanieri. Určite skúste, chutí to fantasticky. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
2 lyžičky
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 lyžička
korenie na mäso
1 lyžica
paradajková omáčka
2 lyžice
kečup
50 ml
sójová omáčka
3 lyžice
kyslá smotana
1 lyžica
horčica
700 g
zemiaky
podľa chuti
zemiakové korenie
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme marinádu. Kyslú smotanu zmiešame so sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, paradajkovou omáčkou, pridáme obľúbené korenie na mäso, korenie, soľ, prelisovaný cesnak a na úplne drobno nakrájanú cibuľu.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky (neprekrojíme mäso celkom, ale vytvoríme tzv. hrebeň). Potrieme marinádou a mäso odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na mriežku. V miske ich zmiešame s olejom a korením.
  4. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme olejom, do stredu uložíme mäso, po krajoch zemiaky.
  5. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečieme ďalších 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár