Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie

Recept Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky. Autor: karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

500 gkuracie prso
5 ksmrkva
1 ksžltá paprika
1 ksčervená paprika
2 ksstonkový zeler
1 ksčervená cibuľa
3 ksportobello
2 lyžičkykarí korenie
2 lyžičkysolamyl

Omáčka:

2 lyžiceocot
400 mlstudená voda
4 lyžicesójová omáčka
2 lyžičkykryštálový cukor
4 lyžičkysolamyl
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie

Príloha:

jazmínová ryža

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Mäsko dáme do misky, pridáme kari korenie a solamyl a poriadne premiešame.
  2. Na tenké rezance nakrájame očistenú mrkvu, papriky, na mesiačiky nakrájame červenú cibuľu, na malé kúsky nakrájame stopkový zeler, na väčšie kúsky nakrájame huby.
  3. Na rozpálenej panvici rozohrejeme olej a orestujeme mäso. Keď máme mäso orestované, vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme krátko, aby mrkva nebola príliš mäkká.
  4. V miske rozmiešame všetky suroviny na omáčku a zalejeme zeleninu. Necháme prejsť varom, pridáme mäso a premiešame. Ochutíme soľou a korením.
  5. Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť