NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou
Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou
Recept Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.2.2021

Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Kto má rád čínsku kuchyňu, určite si pochutná na tomto chutnom jedle. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou.

Suroviny
400 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
1/2 ks (väčšia)
červená paprika
20 g
arašidy
2 ks
žĺtok
1 ks
pór
hrsť
sušené huby
1/2 ks
čínska kapusta
1 lyžica
solamyl
podľa chuti
granulovaný cesnak
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
červená mletá paprika
5 lyžíc
sójová omáčka
2 lyžice
worcesterová omáčka
1 dcl
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať.
  2. Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvé 3 min. neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo.
  3. Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl. vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min.
  4. Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worcesterovú omáčku podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu nakrájanú na rezance (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. Servírujeme s varenou ryžou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár