Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Recept Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Pridal: NajLucka, 23.2.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto má rád čínsku kuchyňu, určite si pochutná na tomto chutnom jedle. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.2.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

400 gkuracie prsia
1 kscibuľa
1/2 ks (väčšia)červená paprika
20 garašidy
2 ksžĺtok
1 kspór
hrsťsušené huby
1/2 ksčínska kapusta
1 lyžicasolamyl
podľa chutigranulovaný cesnak
podľa chutičierne korenie
podľa chutisoľ
podľa chutičervená mletá paprika
5 lyžícsójová omáčka
2 lyžiceworcesterová omáčka
1 dclolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať.
  2. Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvé 3 min. neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo.
  3. Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl. vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min.
  4. Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worcesterovú omáčku podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu nakrájanú na rezance (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. Servírujeme s varenou ryžou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť