Kulajda - jedna z našich obľúbených

Recept Kulajda - jedna z našich obľúbených
FOTKA OD VÁS
Recept Kulajda - jedna z našich obľúbených
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšia polievka, ktorou nikoho určite neurazíte. So zemiakmi, hubami, s kôprom a s veľmi dobrou, intenzívne smotanovou chuťou. Ak robievam túto polievku, druhé jedlo nám netreba. To radšej navarte z dvojnásobnej dávky. Máme to veľmi radi. Iba s chrumkavým čerstvým chlebom. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Recept Kulajda - jedna z našich obľúbených

SUROVINY

2 hrstesušené huby
5 kszemiak
zväzokčerstvý kôpor
3 ksbobkový list
5 guličieknové korenie
2 lyžiceocot
1 lyžicakrupicový cukor
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1000 mlzeleninový vývar
250 mlsmotana na šľahanie
4 ksvajce
3 lyžicemaslo
2 lyžiceolej
2 lyžicehladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Huby namočíme do studenej vody (najmenej na hodinu, ideálnych cez noc).
  2. V hrnci rozpálime maslo s olejom, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme vodu z húb, na väčšie kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájané huby, bobkový list a nové korenie, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
  3. Do smotany dáme 3 lyžice horúcej polievky a premiešame.
  4. Nalejeme do hrnca, dochutíme octom a cukrom, prípadne dosolíme.
  5. Pridáme nasekaný kôpor a do tanierov pridáme vajce, buď natvrdo, alebo ako stratené.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť