NajRecept.sk Polievky Husté polievky Húbová a šampiňónová polievka Kulajda - jedna z našich obľúbených
Kulajda - jedna z našich obľúbených
Recept Kulajda - jedna z našich obľúbených
rebeka    ·   28.10.2020

Kulajda - jedna z našich obľúbených

Najlepšia polievka, ktorou nikoho určite neurazíte. So zemiakmi, hubami, s kôprom a s veľmi dobrou, intenzívne smotanovou chuťou. Ak robievam túto polievku, druhé jedlo nám netreba. To radšej navarte z dvojnásobnej dávky. Máme to veľmi radi. Iba s chrumkavým čerstvým chlebom. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
2 hrste
sušené huby
5 ks
zemiak
zväzok
čerstvý kôpor
3 ks
bobkový list
5 guličiek
nové korenie
2 lyžice
ocot
1 lyžica
krupicový cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1000 ml
zeleninový vývar
250 ml
smotana na šľahanie
4 ks
vajce
3 lyžice
maslo
2 lyžice
olej
2 lyžice
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Huby namočíme do studenej vody (najmenej na hodinu, ideálnych cez noc).
  2. V hrnci rozpálime maslo s olejom, pridáme múku a vymiešame svetlú zápražku. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme vodu z húb, na väčšie kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájané huby, bobkový list a nové korenie, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
  3. Do smotany dáme 3 lyžice horúcej polievky a premiešame.
  4. Nalejeme do hrnca, dochutíme octom a cukrom, prípadne dosolíme.
  5. Pridáme nasekaný kôpor a do tanierov pridáme vajce, buď natvrdo, alebo ako stratené.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Hanenks    ·   3.6.2021   ·   Odpovedať   ·  

Kulajdu jsem uvarila,je to skvela,vynikajici polevka a nema chybu.Patri mezi me recepty a vsichni ji mame moc radi.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár