Krehká jahodová bublanina

Recept Krehká jahodová bublanina

Pridal: Janaha, 8.10.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Jahody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto bublanina je najlepšia hneď po upečení, do druhého dňa kvôli maslu trochu stuhne (na rozdiel od bublanín s olejom, ktoré sú vláčne aj na druhý deň). Autor: Jana

FOTKA OD VÁS

Pridal: Janaha, 8.10.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Jahody

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 ksvajce
350 gkrupicový cukor
250 gmaslo
250 mlmlieko (alebo voda)
500 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžičkajedlá sóda
asi 1 kgčerstvé jahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie - 28 x 39 cm vysoký 4 cm.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne zašľaháme rozpustené vychladnuté maslo, mlieko (ja som dala vodu) a nakoniec zašľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Cesto rozmažeme na plech vyložený papierom na pečenie, naukladáme jahody nakrájané na menšie kúsky a upečieme. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
  3. Poznámka: Bublanina je dosť vysoká, je potrebné použiť veľký plech na pečenie. Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny. Táto bublanina je najlepšia hneď po upečení, do druhého dňa kvôli maslu trochu stuhne (na rozdiel od bublanín s olejom, ktoré sú vláčne aj na druhý deň). Napriek tomu mám toto maslové cesto na bublaninu veľmi rada, pretože je trochu hustejšie a tiež väčšie a ťažšie kúsky ovocia (ako napr. slivky a marhule) neklesnú na spodok cesta, ako sa to stáva pri niektorých iných receptoch. Ak z nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete mlieko, môžete ho nahradiť vodou alebo rastlinným mliekom. Bublanina na foto je robená s vodou.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť