NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Krehká jahodová bublanina
Krehká jahodová bublanina
Recept Krehká jahodová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   8.10.2020

Krehká jahodová bublanina

Táto bublanina je najlepšia hneď po upečení, do druhého dňa kvôli maslu trochu stuhne (na rozdiel od bublanín s olejom, ktoré sú vláčne aj na druhý deň). Autor: Jana

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
350 g
krupicový cukor
250 g
maslo
250 ml
mlieko (alebo voda)
500 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžička
jedlá sóda
asi 1 kg
čerstvé jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie - 28 x 39 cm vysoký 4 cm.
  2. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne zašľaháme rozpustené vychladnuté maslo, mlieko (ja som dala vodu) a nakoniec zašľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Cesto rozmažeme na plech vyložený papierom na pečenie, naukladáme jahody nakrájané na menšie kúsky a upečieme. Ja som piekla asi 25 - 30 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).
  3. Poznámka: Bublanina je dosť vysoká, je potrebné použiť veľký plech na pečenie. Ovocie môžete dať aj iné, podľa sezóny. Táto bublanina je najlepšia hneď po upečení, do druhého dňa kvôli maslu trochu stuhne (na rozdiel od bublanín s olejom, ktoré sú vláčne aj na druhý deň). Napriek tomu mám toto maslové cesto na bublaninu veľmi rada, pretože je trochu hustejšie a tiež väčšie a ťažšie kúsky ovocia (ako napr. slivky a marhule) neklesnú na spodok cesta, ako sa to stáva pri niektorých iných receptoch. Ak z nejakého dôvodu nemôžete alebo nechcete mlieko, môžete ho nahradiť vodou alebo rastlinným mliekom. Bublanina na foto je robená s vodou.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
DomchaDunny    ·   25.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

Užasna bublanina,krasne vysoka,odporucam,az na to,ze ja vzdy davam aj bielka,cize vajcia som oddelila,a KP a SB som dala az nakoniec po pridani vyslahaneho bielka.A vzdy pridam trocha citronovej kory,no nebicko v papulke.Konecne uzasny recept Janka,vďaka 🥰

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár