Klasická dvojfarebná roláda

Recept Klasická dvojfarebná roláda

Pridal: Petra H, 7.4.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasická dvojfarebná roláda, ktorá je na prípravu veľmi jednoduchá. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 7.4.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

7 ksvajce
10 lyžíckryštálový cukor
1 lyžicakakao
3 lyžicepolohrubá múka
1/2 lyžičkyjedlá sóda

Krém:

4 ksvajce
100 gkryštálový cukor
4 lyžicehladká múka
300 mlmlieko
2 tabuľkytmavá čokoláda
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s cukrom, kakaom, jedlou sódou a žĺtkami. Jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto navrstvíme do pekáča, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
  2. Upečené cesto vyberieme a ihneď zrolujeme s navlhčenou utierkou.
  3. Do mlieka pridáme múku, cukor a vajíčka. Dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky a dáme variť na oheň. Varíme do zhustnutia. Hustú kašu odstavíme a pridáme maslo. Miešaním rozpustíme. Hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme na kocky nalámanú čokoládu.
  4. Roládu rozvinieme, potrieme bielym a tmavým cestom a opatrne zrolujeme.
  5. Necháme stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť