Jednoduchý orieškový koláčik ku kávičke

Recept Jednoduchý orieškový koláčik ku kávičke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý orieškový koláčik ku kávičke. Pečieme vo forme srnčieho chrbta. Je nadýchaný a šťavnatý vďaka bielemu jogurtu. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
120 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
3 lyžicerum
120 gpolohrubá múka
60 gpražené lieskové orechy (môžu byť aj vlašské)
2 lyžicekakao
60 mlolej
70 mlmlieko alebo biely jogurt
1/2 bal.prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lieskové alebo vlašské oriešky dáme na plech, ktorý ste vložili papierom na pečenie a vložíme ich do vyhriatej rúry na 80 stupňov. Krátko opečieme a potom ich nasekáme nožom alebo pomelieme na mlynčeku, alebo rozmixujeme kuchynským mixérom.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, postupne pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne mixérom vyšľaháme. Pridáme rum, cukor, nakoniec len zľahka vareškou primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a prisypeme aj oriešky a ešte olej a mlieko alebo biely jogurt.
  3. Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy srnčieho chrbta a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  4. Ak použijete biely jogurt namiesto mlieka, koláčik bude oveľa šťavnatejší. Vrch pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť