Japonská roláda "HURIKÁN"

Recept Japonská roláda "HURIKÁN"
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ufff!!! Tak toto budem musieť za domácu úlohu ešte veeeľmi potrénovať! Ale pretože chuťovo je roláda senzačná, určite som sa s ňou nestretla naposledy. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
110 gkryštálový cukor
110 ghladká múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
90 mlmlieko
60 mlolej
1 a 1/2 lyžicekakao
3 lyžicevoda

Na plnenie:

250 mlšľahačka
podľa chutipráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V jednej miske vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s 55g kryštálu do hustej peny.
  2. V druhej miske vyšľaháme šľahačom bielky do peny a postupne po častiach zašľaháme 55g kryštálu.
  3. Potom obe hmoty spojíme pomocou stierky, vmiešame zmes múky a kypriaceho prášku a dôkladne premiešame. V miske, ktorá sa nám uvoľnila spojením všetkých zmesí, si rozmiešame olej s mliekom (nečakajte kompaktnú zmes, vždy sa bude aspoň minimálne oddeľovať olej od tekutiny), do tejto zmesi pridáme časť cesta, vymiešame stierkou dohladka a výslednú hmotu vlejeme do cesta a dobre premiešame.
  4. Polovicu cesta vlejeme na menší plech, vystlaný pomasteným papierom na pečenie (mám rozmer 38x25cm, ale asi by mohol byť aj o niečo väčší) a druhú polovicu zafarbíme zmesou kakaa a troch lyžíc vody (miešam v pohári, táto zmes sa lepšie zapracuje do cesta než samotné suché kakao).
  5. Tmavé cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou a nastriekame rovnomerne na svetlé cesto. Potom obráteným koncom stierky alebo varešky "prejdeme" cesto po celej šírke plechu v odstupoch cca 2cm až na dno (proste akoby sme kreslili linky po dne plechu), potom to isté zopakujeme pozdĺžne a následne niekoľkokrát s celým plechom buchne o stôl, aby sme sa zbavili nežiaducich bublín pri dne a pečieme 20 minút na 170 stupňov.
  6. Upečený plát prevrátime na čistý papier na pečenie, necháme vychladnúť a potom aj s papierom stočíme, a to od širšej strany, ktorú sme "linkovali" naposledy (to je vraj dôležité pre tvorbu vzorky).
  7. Úplne vychladnutý plát rozmotáme, potrieme vyšľahanou šľahačkou, opäť zvinieme a dáme do chladničky vychladiť. Použila som svoju obľúbenú instantnú šľahačku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť