Japonská roláda "HURIKÁN"

Pridal: Danula Vašíčková, 4.5.2021
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ufff!!! Tak toto budem musieť za domácu úlohu ešte veeeľmi potrénovať! Ale pretože chuťovo je roláda senzačná, určite som sa s ňou nestretla naposledy. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 4.5.2021
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
6 ksvajce
110 gkryštálový cukor
110 ghladká múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
90 mlmlieko
60 mlolej
1 a 1/2 lyžicekakao
3 lyžicevoda
Na plnenie:
250 mlšľahačka
podľa chutipráškový cukor
- V jednej miske vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom žĺtky s 55g kryštálu do hustej peny.
- V druhej miske vyšľaháme šľahačom bielky do peny a postupne po častiach zašľaháme 55g kryštálu.
- Potom obe hmoty spojíme pomocou stierky, vmiešame zmes múky a kypriaceho prášku a dôkladne premiešame. V miske, ktorá sa nám uvoľnila spojením všetkých zmesí, si rozmiešame olej s mliekom (nečakajte kompaktnú zmes, vždy sa bude aspoň minimálne oddeľovať olej od tekutiny), do tejto zmesi pridáme časť cesta, vymiešame stierkou dohladka a výslednú hmotu vlejeme do cesta a dobre premiešame.
- Polovicu cesta vlejeme na menší plech, vystlaný pomasteným papierom na pečenie (mám rozmer 38x25cm, ale asi by mohol byť aj o niečo väčší) a druhú polovicu zafarbíme zmesou kakaa a troch lyžíc vody (miešam v pohári, táto zmes sa lepšie zapracuje do cesta než samotné suché kakao).
- Tmavé cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s väčšou hladkou špičkou a nastriekame rovnomerne na svetlé cesto. Potom obráteným koncom stierky alebo varešky "prejdeme" cesto po celej šírke plechu v odstupoch cca 2cm až na dno (proste akoby sme kreslili linky po dne plechu), potom to isté zopakujeme pozdĺžne a následne niekoľkokrát s celým plechom buchne o stôl, aby sme sa zbavili nežiaducich bublín pri dne a pečieme 20 minút na 170 stupňov.
- Upečený plát prevrátime na čistý papier na pečenie, necháme vychladnúť a potom aj s papierom stočíme, a to od širšej strany, ktorú sme "linkovali" naposledy (to je vraj dôležité pre tvorbu vzorky).
- Úplne vychladnutý plát rozmotáme, potrieme vyšľahanou šľahačkou, opäť zvinieme a dáme do chladničky vychladiť. Použila som svoju obľúbenú instantnú šľahačku.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Japonská roláda "HURICAN".
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Japońska rolada "HURAGAN".
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Japanische "HURRICANE"-Rolle an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Hurrikán szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU