NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Jahodové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Jahodové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Recept Jahodové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   11.3.2024

Jahodové knedličky z tvarohového cesta s kyslou smotanou

Kubík si prial na obed jahodové knedle, a pretože má samozrejme tú najvhodnejšiu mamičku na svete, bolo o dnešnom menu rozhodnuté. :D A trúfam si povedať, že toto tvarohové cesto je úplný top, takže kto ešte nemal tú česť... smelo do toho. Sezóna letného ovocia začína a dobrý recept na jeho spracovanie sa vždy hodí. Autor: Danka

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
mäkký tvaroh
70 g
zmäknuté maslo
70 g
detská krupica
70 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
citrónová kôra (dala som 1/2 vrecka Finesse - citrónová kôra s fruktózou od dr. Oetkera)
podľa chuti
ovocie (u nás boli jahody)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guličky. Guličku cesta odložíme do chladničky na minimálne hodinku a potom môžeme pokračovať.
  2. Z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré v ruke vypracujeme na placku, zabalíme ovocie a vypracujeme guľôčku.
  3. Guľôčky hádžeme do vriacej vody a varíme asi 5 minút od momentu, keď vyplávajú na povrch.
  4. Potom ich z vody vyberieme a podávame s tvarohom, kyslou smotanou alebo poliate čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár