NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fantastické slovenských holubky (plnené kapustné listy)
Fantastické slovenských holubky (plnené kapustné listy)
Recept Fantastické slovenských holubky (plnené kapustné listy)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   30.10.2020

Fantastické slovenských holubky (plnené kapustné listy)

Tradičný slovenský recept, ktorý je známy hlavne na sviatky. U nás doma ich mamka robieva na Silvestra, to sa počíta ako tradícia, ale ani cez rok sa na ne nezabúda. Nedávno som ich skúšala aj ja prvýkrát a vydarili sa na jednotku. Nech sa páči, vyskúšajte aj vy podľa nášho receptu. My ich robievame maličké, jeden kapustový list je na polovicu. Niekto ich robieva veľké, z celého kapustového listu. Je to na vás, akú veľkosť chcete, či jednohubku, alebo nie. Autor: NejLucka

65 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
mletý bravčový bôčik
500 g
guľatá ryža
podľa potreby
olej
1 ks
cibuľa
2 lyžice
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
4 bal.
paradajkový pretlak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z kapusty vykrojíme hlúb a celú hlávku ponoríme do vriacej vody. Postupne sa budú oddeľovať listy, ktoré vyberáme. Ja si kapustné listy pripravím vopred a uskladním ich v mrazničke. Keď idem pripravovať plnené kapustné listy, len ich z mrazničky vyberiem a mám o starosť menej.
  2. Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ja varím vo vode presne 7 minút od bodu varu. Ryžu potom scedíme a premyjeme v studenej vode. Pridáme mleté mäso, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme ju dozlatista. Keď máme cibuľu osmaženú, pridáme mletú papriku a premiešame. Oheň vypneme a polovicu tejto zmesi pridáme k mäsu s ryžou. Pridáme 2 bal. paradajkového pretlaku a celú hmotu poriadne premiešame.
  4. Kapustový list prekrojíme na polovicu, zbavíme sa hrubej časti a plníme. Ukladám do hrnca a striedavo potierame pretlakom a zvyšným olejom s cibuľou.
  5. Keď je hrniec plný, celé to zalejeme vodou až do vrchu. Varíme asi hodinu na malom ohni a keď voda vyvrie, priebežne dolievame. Najlepšie sú až na druhý deň, keď sa chute dokonale prepoja.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár