Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky

Recept Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahôd je stále veľa, preto je potrebné použiť do koláčov, na marmelády, pripraviť napríklad aj osviežujúcu jahodovú zmrzlinu alebo bude stačiť, ak ich posypete cukrom a podávate ako chutný dezert. Na prípravu tejto marmelády vám bude stačiť 30 minút. 6 minút na varenie a zvyšných 24 minút na prípravu ostatného. Poctivá domáca marmeláda je top. Použiť ju môžete na palacinky, do koláčov, zákuskov alebo aj na krajec chleba s maslom. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 kgjahoda
2 bal.stužovač Gelfix Extra
1 kgkrupicový cukor
2 lyžicecitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru vyhrejeme na 60 stupňov a pripravíme si plech.
  2. Jahody umyjeme, necháme oschnúť a pokrájame ich na menšie kúsky.
  3. Želírovací prípravok zmiešame asi s 5 lyžicami cukru a odložíme bokom.
  4. Nakrájané jahody rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu dáme do hrnca, druhú polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme k celým jahodám do hrnca. Pridáme želírovací prípravok s cukrom a povaríme minútu.
  5. Pridáme zvyšný cukor a varíme ďalších 5 minút.
  6. Na záver pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Počas varenia určite vznikne na povrchu pena, ktorú treba zbierať.
  7. Dobre umyté poháre vložíme do rúry zohriať a naplníme ich marmeládou. Plníme až po okraj pohára. Poriadne uzavrieme, otočíme hore dnom na 5 minút a potom ich otočíme. Necháme vychladnúť zakryté pod utierkou.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť