Domáce perníkové korenie

Pridal: adkas, 5.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Perníčky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Tipy a triky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nádherná vôňa, ktorá zahalí váš domov pred Vianocami. Korenie je silne aromatické a výrazne korenené. Iste, niekto si povie, že prečo sa trápiť a kúpi si hotové v obchode. Verte mi, že toto domáce je oveľa, oveľa lepšie. A tá radosť na konci procesu, že to, čo sme si namiešali, aj funguje. Autor: Adkas
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas, 5.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Perníčky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Tipy a triky
SUROVINY
50 gcelá škorica
20 gsušený zázvor
15 gcelé klinčeky
15 gobielené zrniečka kardamónu
10 gmuškátový oriešok (najmenej nastrúhať)
10 gnové korenie
5 gcelé korenie
5 ganíz (celé hviezdičky)
- Škoricu nakrájame na menšie kúsky. Nové korenie, čierne korenie, klinčeky, aníz spracujeme v mažiari. Dáme si záležať na tom, aby klinčeky boli dostatočne podrvené, sú dosť tvrdé a mohli by poškodiť nože v mlynčeku.
- Podrvené časti z mažiara prehodíme do mlynčeka na kávu, pridáme aj škoricu a pomelieme. Postupne pridávame zázvor. Preložíme do misky a pomleté korenie spolu premiešame. Na 1 kg múky použijeme 3 - 4 PL korenia.
- Korenie je výrazne aromatické, tak pri dávkovaní buďte opatrní. Korenie skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na tmavom mieste.
Môj blog: Adkas
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí perníkové koření.
KOMENTÁRE K RECEPTU