Domáca fondánová poleva

Recept Domáca fondánová poleva
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravte si domácu polevu na zákusky a torty. Výborná poleva z troch ingrediencií. Pokiaľ chcete nejakú farebnú, stači pridať potravinárske farbivo.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 gkryštálový cukor
130 mlvoda
1 lyžičkaocot 20%

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor. Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.
  2. Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  3. Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť. Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.
  4. Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.
  5. Podľa potreby môžeme pridať potravinársku farbu a natrieme na tortu. Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm. Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu. Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu. V tomto prípade varíme 15 minút.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť