Chlebíček s kandizovanými čerešňami

Recept Chlebíček s kandizovanými čerešňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Troška farebného pečenia pre dobrú náladu. A, samozrejme, nielen pre dobrú náladu, ale aj pre potešenie bruška. Pokiaľ máte doma aj iný druh kandizovaného ovocia, pokojne použite, alebo aj oriešky, hrozienka, no čokoľvek.Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

180 gzmäknuté maslo
180 gpráškový cukor
5 ksvajce
2 lyžicerum
100 gkandizované ovocie
50 gkandizovaná pomarančová kôra
80 gpistácie
1 vrecúškocitrónová kôra Finesse od Dr.Oetkera
180 gpolohrubá múka
štipkasoľ
čokopoleva
na dozdobeniepistácie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise vyšľahať ručným elektrickým šľahačom do peny maslo s cukrom a žĺtkami, pridať rum, ovocie, oriešky, citrónovú kôru a múku, striedavo s bielkovým snehom, ušľahaným so soľou.
  2. Vliať do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček (ja mám veľkú, rozmer dna 28x9cm, výška 8cm, upečený siahal asi do 2/3 výšky, takže možno použiť na toto množstvo cesta aj o kúsok menšiu formu).
  3. Zakryť alobalom a piecť asi 40 minút na 160 stupňov, potom odkryť a ešte asi 10-15 minút dopekať, ale je to len orientačné, riaďte sa skúsenosťami so svojou rúrou.
  4. Hotové nechať vo forme mierne vychladnúť, potom vyklopiť a vychladnuté poliať čokopolevou a posypať nahrubo posekanými pistáciami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť