Ako pripraviť rýchlu bábovku bez použitia bábovkovej formy

Recept Ako pripraviť rýchlu bábovku bez použitia bábovkovej formy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte chuť aj na svetlú bábovku aj na tmavú bábovku odporúčam vyskúšat tento recept. Do stredu tortovej formy uložíte pohár a na jednu stranu nalejete svetlé cesto a na druhú stranu tmavé. Nezleje sa vám to dohromady a vytvorí sa tak dvojfarebná bábovka. Každému odkrojíte taký kúsok, aký chce. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
130 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gmlieko
100 golej
310 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
3 lyžicevoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme spolu s kr. a vanilkovým cukrom do peny.
  2. Pridáme mlieko, olej a na záver aj múku zmiešanú s práškom do pečiva, ktorú sme preosiali na jemnom site. V malej miske rozmiešame kakao s vodou.
  3. Vyšľahané cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme rozmiešané kakao a premiešame.
  4. Pripravíme si tortovú formu, dno vyložíme papierom, potrieme maslom (maslom potrieme aj boky formy) a do stredu uložíme pohár. Ja som použila formu o priemere 24 cm a menší pohár.
  5. Naraz nalejeme svetlé a tmavé cesto zo strán formy.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť