NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové lokše posypané makom
Zemiakové lokše posypané makom
Recept Zemiakové lokše posypané makom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   12.7.2023

Zemiakové lokše posypané makom

Keď vám zostanú od včera varené zemiaky a nechcete ich vyhodiť. Nemusíte sa báť, že boli s mliekom alebo aj s maslom, to vôbec nevadí. Pridáte iba múku a spracujete, vytvarujete tenké lokše, ktoré som zvykla piecť na starej platni, ale dnes ich pečiem len na suchej panvici. Síce sú iné ako z platne, ale sú aj fantastické.

Suroviny
zemiaky
hladká múka
soľ
maslo
mak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky, ktoré nám ostali od včera, vložíme do mikrovlnky trochu ohriať a vypracujeme ich rukami. Primiešame do nich toľko hladkej múky, koľko zemiaky zoberú. Nie však veľa, aby cesto nebolo príliš tvrdé. Pridáme trochu soli, ale nie veľa, pretože potom cesto redne.
  2. Cesto si rukami vypracujeme a urobíme valček asi s priemerom 6 cm, ktorý potom rozdelíme na časti asi 2,5 – 3 cm. Z každej časti spracujeme bochník, ktorý rozvaľkáme na kruh a pečieme na suchej panvici z jednej i druhej strany.
  3. Opečenú lokšu potom pomastíme rozpusteným maslom.
  4. Konzumujeme ju buď čistú s kyslým mliekom alebo posypanú makom. Je to výborná pochúťka.
  5. Ak nemáme hotové zemiaky, tak si ich uvaríme a podusíme, alebo ich uvaríme v šupke, očistíme a pretlačíme cez sito, tak by sa mali správne robiť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár