Viedenská hovädzia roštenka

Recept Viedenská hovädzia roštenka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hovädzie mäso je výborná voľba na chutný obed. Ako prílohu k viedenskej roštenke môžeme zvoliť zemiakovú kašu, hranolky alebo ryžu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

600 ghovädzia roštenka
3 kscibuľa
1 kshovädzí bujón
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebyolej
trochuhladká múka
podľa chutimletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hovädzie mäso narežeme na cca 1 cm široké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
  2. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu (2 ks) nakrájame nadrobno a na výpeku opražíme dohneda, aby bola šťava pekne sfarbená.
  3. Mäso vložíme späť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť a pridáme bujón. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
  4. Cibuľu (1 ks) nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme "vypotiť" tak cca 5-10 min. Potom ju ešte vysušíme utierkou a posypeme červenou sladkou paprikou zmiešanou s hladkou múkou. Premiešame ju rukami, aby sa paprika s múkou dostala všade.
  5. Na panvici poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme do hneda (do chrumkava, najlepšie vo fritéze). Opraženou cibuľou ozdobíme mäso a podávame so zemiakovou kašu, ryžou alebo hranolkami. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť