Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom

Recept Vianočné pečivo - deň a noc s čoko krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké koláčiky na vianočný stôl. Ak poznáte koláč deň a noc, určite si zapamätáte názov tohto vianočného pečiva. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 gmaslo
350 ghladká múka
1 ksbielok
1 lyžicakyslá smotana
120 gpráškový cukor
3 lyžiceprášková čokoláda alebo kakao

Plnka:

100 gmaslo
50 gpráškový cukor
200 gčokoláda
1 lyžicarum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny okrem práškovej čokolády spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme práškovou čokoládu (klasický práškový čokoládový nápoj) a znovu prepracujeme.
  2. Cestá vyvaľkáme na hrúbku cca 3-5 mm a vykrojíme pomocou formičiek rôzne tvary (stále myslíme na to, aby sme mali rovnaký počet rovnakých tvarov i z tmavého i zo svetlého cesta).
  3. Vykrojené tvary ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 5-9 minút. Do bielych tvarov môžeme urobiť slamkou alebo malým pohárikom dierku, aby pri zdobení vyzerali koláčiky lepšie.
  4. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do peny, pridáme tenkým prúdom rozpustenú čokoládu a vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým budeme potierať tmavé koliesko a zakryjeme ho svetlým kolieskom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť