Venčeky s pudingovým krémom

Recept Venčeky s pudingovým krémom

Pridal: Petra H, 19.4.2021

Kategorie: Odpaľované cesto, Cestá, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Venčeky z odpaľovaného cesta plnené pudingovým krémom. Vrch je namočený do fondánovej polevy. Autor: Petra H

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 19.4.2021

Kategorie: Odpaľované cesto, Cestá, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

300 mlvoda
150 gHera
štipkasoľ
200 ghladká múka
6 ksvajce

Pudingový krém:

600 mlmlieko
2 bal.Zlatý klas
2 bal.vanilkový cukor
375 gmaslo
80 gpráškový cukor

Na dokončenie:

300 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicapráškový cukor
400 gfondánová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vody dáme tuk a štipku soli a privedieme k varu. Až sa tuk rozpustí, vsypeme naraz hladkú múku, znížime teplotu a dôkladne miešame, kým cesto nie je hladké a nelepí sa na dno kastróla. Cesto miešame asi 3 minúty, až sa na dne začne tvoriť biely povlak a z cesta vznikne guľa.
  2. Potom cesto preložíme do studenej misy, necháme mierne vychladnúť a potom postupne vmiešame jedno vajce po druhom. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a striekame venčeky na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 - 40 minút.
  3. Z mlieka, pudingov a vanilkových cukrov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a zašľaháme vychladnutý puding.
  4. Po upečení venčeky rozkrojíme, spodnú časť naplníme pudingovým krémom, potom vyšľahanou šľahačkou s cukrom a priklopíme vrchnú časť. Dáme stuhnúť. Nakoniec venčeky máčame vo fondánové poleve.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť