Vanilkové a vínové vianočné pečivo

Recept Vanilkové a vínové vianočné pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasikou u nás doma na Vianoce je toto pečivko, ktoré určite nebude chýbať ani tento rok a poviem vám, že rovno pečiem z dvojitej dávky. Každý chodí tak, aby ho nikto nevidel a vezme si za hrsť :) Ale ma to veľmi teší, že tak chutia. Určite vyskúšajte aj vy. :) A to víno, ktoré vám zostane po pečení, si nalejte a užite si pekný večer. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Vanilkové pečivo:

400 ghladká múka
250 gmaslo
100 gmleté orechy
100 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 ksvanilkový cukor
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor

Vínové kolieska:

300 ghladká múka
250 gHera alebo Palmarín
7 lyžícbiele víno

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vanilkové pečivo:
    Všetko spolu spracujem, nechám odstáť asi 30 min. Rozvaľkám a vykrojím.
  2. Dám piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180 stupňov cca 5 minút - kým nezozlátnu. Nepečte príliš dlho, aby ste ich nevysušili a budete mať veľmi chrumkavé sušienky.
  3. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
  4. Vínové kolieska:
    V miske zmiešame suroviny. Cesto dám na 4 hod. do chladničky. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
  5. Vykrojíme kolieska s dierkou uprostred.
  6. Upečiem ich tak, ako linecké, 180 stupňov dozlatista.
  7. Ešte horúce obalíme v práškovom cukre s vanilkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť