Tradičné zemiakové lokše ako od babičky

Recept Tradičné zemiakové lokše ako od babičky

Pridal: Kvietok278, 20.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept mám od babičky a s cestom sa dá ľahko pracovať. Najviac máme radi pomazané maslom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 20.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Lokše, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgzemiaková kaša
300 gpolohrubá múka
podľa chutisoľ

Na potretie:

podľa potrebyrozpustené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na prípravu tradičného receptu na lokše je najlepšie použiť zemiakovú kašu, ktorá sa vám zvýšila z predošlého obeda. Ale ak nemáte, klasicky uvarte zemiaky v osolenej vode a pripravte zemiakovú kašu.
  2. Studenú zemiakovú kašu dáme do misky, osolíme, pridáme múku a spracujeme cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske spracujeme do valčeka. Valec nakrájame na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme na placku.
  3. Jednotlivé lokše pečieme na suchej panvici alebo na platni, ako to robili naše babičky a upečené potierame roztopeným maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť