Torta Kilimandžáro

Pridal: NajLucka, 26.11.2014
Kategorie: Sladké torty, Torty, Koláče, keksíky, sušienky, Mandarínky, Podľa ovocia
Vynikajúca torta plná mandarínok. Mňam!
Pridal: NajLucka, 26.11.2014
Kategorie: Sladké torty, Torty, Koláče, keksíky, sušienky, Mandarínky, Podľa ovocia
SUROVINY
KORPUS:
KRÉM:
- V mise zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, solamyl, kakao. Žĺtky, cukor, maslo vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu s priemerom 24 cm a upečieme.
- Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. Potom želatínu vytlačíme a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame, aby se rozpustila a necháme mierne ochladiť.
Mandarínky scedíme, šťavu odložíme, budeme v nej máčať korpus. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme stužovačom dotuha. Do tvarohového krému zamiešame 2/3 odkvapkaných mandarínok, premiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a za stáleho miešania pridáme rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vlejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, kým nestuhne.
- Korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť preložíme na tácku a dobre pokvapkáme mandarínkovú šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí.
Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Ukladáme ich vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarínkového kompótu. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej pekárky - BlazenaSadovska