NajRecept.sk Torty Sladké torty Torta Kilimandžáro
Torta Kilimandžáro
Recept Torta Kilimandžáro
NajLucka NajLucka    ·   26.11.2014

Torta Kilimandžáro

Vynikajúca torta plná mandarínok. Mňam!

Suroviny

KORPUS:

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
30 g
solamyl
30 g
kakao
50 g
maslo
2 lyžičky
prášok do pečiva
štipka
soľ

KRÉM:

500 g
mäkký tvaroh
2 balenia
vanilkový cukor
200 ml
šľahačka
80 g
práškový cukor
7 ks
želatína
1 ks
stužovač šľahačky
2 konzervy
mandarínkový kompót
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mise zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, solamyl, kakao. Žĺtky, cukor, maslo vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu s priemerom 24 cm a upečieme.
  2. Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. Potom želatínu vytlačíme a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame, aby se rozpustila a necháme mierne ochladiť.
  3. Mandarínky scedíme, šťavu odložíme, budeme v nej máčať korpus. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme stužovačom dotuha. Do tvarohového krému zamiešame 2/3 odkvapkaných mandarínok, premiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a za stáleho miešania pridáme rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vlejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, kým nestuhne.

  4. Korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť preložíme na tácku a dobre pokvapkáme mandarínkovú šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí.
  5. Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Ukladáme ich vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarínkového kompótu. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej pekárky - BlazenaSadovska

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár