NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Svieži jablkový vánok - fotopostup
Svieži jablkový vánok - fotopostup
Recept Svieži jablkový vánok - fotopostup
Mineralka Mineralka    ·   4.10.2020

Svieži jablkový vánok - fotopostup

Pomerne rýchle jablčné rezy, ktoré si obľúbite. Svieže, chutné a nenáročné na prípravu. Autor: Minerálka

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
12 lyžíc
teplá voda
10 lyžíc
kryštálový cukor
12 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Jablková vrstva:

750 ml
voda
1 kg
jablko
2 bal.
vanilkový cukor
16 lyžíc
kryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

3 bal.
vanilkový puding
250 g
maslo
500 ml
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uvaríme v hrnci spolu s cukrom a vodou. Cukru nemusíte pridávať toľko, závisí na tom, ako sladké jablká máte. Varíme na miernom ohni, kým jablká nezmäknú.
  4. Šťavou z jabĺk jemne polejeme cesto, ktoré sme popichali vidličkou a poukladáme jablká. Rozmiestnime ich tak, aby bol pokrytý celý povrch rovnomerne. Zvyšnú šťavu dáme do hrnca, dolejeme vodu podľa potreby tak, aby sme mali spolu 1 L, pridáme pudingový prášok, dôkladne rozmiešame a uvaríme na hustý puding.
  5. Do horúceho pudingu pridáme maslo a ešte teplý navrstvíme na jablká. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť.
  6. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár