Svieži jablkový vánok - fotopostup

Recept Svieži jablkový vánok - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pomerne rýchle jablčné rezy, ktoré si obľúbite. Svieže, chutné a nenáročné na prípravu. Autor: Minerálka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
12 lyžícteplá voda
10 lyžíckryštálový cukor
12 lyžícpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Jablková vrstva:

750 mlvoda
1 kgjablko
2 bal.vanilkový cukor
16 lyžíckryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

3 bal.vanilkový puding
250 gmaslo
500 mlsmotana na šľahanie
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uvaríme v hrnci spolu s cukrom a vodou. Cukru nemusíte pridávať toľko, závisí na tom, ako sladké jablká máte. Varíme na miernom ohni, kým jablká nezmäknú.
  4. Šťavou z jabĺk jemne polejeme cesto, ktoré sme popichali vidličkou a poukladáme jablká. Rozmiestnime ich tak, aby bol pokrytý celý povrch rovnomerne. Zvyšnú šťavu dáme do hrnca, dolejeme vodu podľa potreby tak, aby sme mali spolu 1 L, pridáme pudingový prášok, dôkladne rozmiešame a uvaríme na hustý puding.
  5. Do horúceho pudingu pridáme maslo a ešte teplý navrstvíme na jablká. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť.
  6. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť